210-4829773

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό του Εκπαιδευτηρίου Λαμπίρη θεωρούμε καθήκον μας να εξοικειώσουμε τα μικρά παιδιά με την οικολογία μέσω της περιβαλλοντικής αγωγής.

Οι γονείς και το σχολείο παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση αξιών ζωής στα παιδιά, ιδιαίτερα κατά την ευαίσθητη προσχολική ηλικία. Είναι απαραίτητο για τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το περιβάλλον. Σκοπός είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να ευαισθητοποιηθούν και στη συνέχεια να μάθουν να το σέβονται.

Το νηπιαγωγείο μας έχει σχεδιάσει μία σειρά ειδικών δράσεων συγκεκριμένα για αυτόν τον σκοπό. Το πλούσιο εικονογραφημένο υλικό, τα διαδραστικά παιχνίδια που διοργανώνει το νηπιαγωγείο μας και η άμεση επαφή με το περιβάλλον μέσα από τις συχνές επισκέψεις που διοργανώνουμε σε φυσικούς χώρους, δίνουν σημαντικά μαθήματα στα παιδιά: μαθαίνουν βιωματικά για την ανακύκλωση, την προστασία των δασών και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Με αυτό τον τρόπο εκτός από οικολογική συνείδηση, αναπτύσσουν την κοινωνική τους αγωγή, εφόδια πολύ χρήσιμα για το μέλλον τους. Μαθαίνοντας να αγαπούν, συνηθίζουν να φροντίζουν το περιβάλλον, καλλιεργώντας παράλληλα το χαρακτήρα τους, κατανοώντας τους βασικούς κανόνες της υπέυθυνης ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη.Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό στην τρυφερή, νηπιακή ηλικία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκδίπλωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της προσωπικότητας των νηπίων μας.

Από το 1963 είμαστε δίπλα σας, με ευθύνη και αγάπη για τα παιδιά μας

Gallery

Επικοινωνία

Παιδικός Σταθμός:
Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο

210-9420374 & 210-9480532

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο:
Σμολένσκυ & Ελ.Βενιζέλου, Ν.Φάληρο

info@lampiri-vrefonipiakos.gr

210-4829773