210-4829773

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η αισθητική αγωγή μπορεί να προσφέρει στα νήπια πολλαπλά οφέλη: αναπτύσσει τη δημιουργική τους σκέψη και τα βοηθά να εκφράζονται συναισθηματικά, ενισχύοντας την ευαισθησία τους.

Ο ιδιωτικός βρεφικός σταθμός Λαμπίρη πρεσβεύει πως η καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής στην προσχολική ηλικία είναι εξίσου σημαντική με την ανάπτυξη μαθησιακών δεξιοτήτων, καθώς προάγει τη δημιουργική σκέψη των παιδιών. Επιπλέον, τα εξοικειώνει με την καλλιτεχνική δημιουργία, βοηθώντας τα να αναδείξουν τις κλίσεις τους. Εκτός όλων των άλλων, όμως, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας είναι από τις αγαπημένες στιγμές των μικρών μας μαθητών.

Στο σύγχρονο νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη θεωρούμε πως είναι ζωτικής σημασίας η στήριξη των κλίσεων του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Για το λόγο αυτό, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι γεμάτο από ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ώστε κάθε παιδί να ανακαλύψει στην πορεία τι του αρέσει, τι του ταιριάζει και να μπορέσει να αναπτυχθεί πολύπλευρα ως προσωπικότητα.

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Βρεφονηπιακού σταθμού Λαμπίρη περιλαμβάνουν τις παρακάτω δημιουργικές ασχολίες:

Κατασκευές | Χειροτεχνίες

Σκοπός αυτής της καλλιτεχνικής δραστηριότητας είναι ο πειραματισμός των μικρών μας μαθητών με τις χειροτεχνίες. Με υλικά που παρέχονται από το νηπιαγωγείο μας, τα παιδιά παίζουν δημιουργικά, καλλιεργώντας τη φαντασία τους. Ακόμα, με την καθοδήγηση των έμπειρων νηπιαγωγών του Εκπαιδευτηρίου μας, τα παιδάκια μαθαίνουν μέσω των κατασκευών τους να δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια και να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους, εφόδια πολύ χρήσιμα για τη μετέπειτα ζωή τους.

Κολάζ |Ζωγραφική

Η ζωγραφική αφήνει χώρο στα παιδιά να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους, χρησιμοποιώντας τα χρώματα της αρεσκείας τους. Μπαίνοντας σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία, καλλιεργούν τη φαντασία τους διασκεδάζοντας.

Η δραστηριότητα με τα κολάζ είναι ομαδική: τα νήπια συνεργάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πηλός | Γλυπτική

Η πηλοπλαστική στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων μας είναι διασκεδαστική υπόθεση: οι μικροί μας μαθητές παίζουν με τον πηλό, δημιουργούν όμορφες κατασκευές.  Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη.

Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, το ιδιωτικό σχολείο Λαμπίρη διοργανώνει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε εργαστήρια πηλού με την συμμετοχή των τάξεων του προνηπίου και του νηπιαγωγείου.Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό στην τρυφερή, νηπιακή ηλικία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκδίπλωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της προσωπικότητας των νηπίων μας.

Από το 1963 είμαστε δίπλα σας, με ευθύνη και αγάπη για τα παιδιά μας

Gallery

Επικοινωνία

Παιδικός Σταθμός:
Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο

210-9420374 & 210-9480532

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο:
Σμολένσκυ & Ελ.Βενιζέλου, Ν.Φάληρο

info@lampiri-vrefonipiakos.gr

210-4829773