210-4829773

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη θεωρούμε απαραίτητη την ενασχόληση με το θέατρο ήδη από την προσχολική ηλικία καθώς καλλιεργείται ο χαρακτήρας και το πνεύμα των παιδιών.

Η επαφή με το θέατρο μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, του αυτοσχεδιασμού και της δραματοποίησης προσφέρει πολλά σημαντικά οφέλη στα μικρά παιδιά:

- Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται συναισθηματικά, να επικοινωνούν και να αντιλαμβάνονται καλύτερα τον εαυτό τους, αποκτώντας έλεγχο του σώματος και της συμπεριφοράς τους. Επίσης, κατανοούν καλύτερα το περιβάλλον και τους γύρω τους.

- Στο πλαίσιο του θεατρικού παιχνιδιού, τα νήπια μαθαίνουν τα χρώματα και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Ακόμα, καλλιεργούν τη φαντασία τους και το αισθητικό τους κριτήριο.

- Επιπλέον, αναπτύσσουν διάφορες ικανότητες όπως η κοινωνικότητα και το αίσθημα της συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνύπαρξής τους στη θεατρική ομάδα.

Όλες οι δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνονται στη θεατρική αγωγή του σταθμού μας έχουν μελετηθεί και έχουν επιλεγεί για την εξέχουσα παιδαγωγική τους αξία. Από τη μία πλευρά το θεατρικό παιχνίδι με κουκλοθέατρο μαθαίνει στα νήπια να εκφράζουν τα συναισθήματά τους προς τα άλλα παιδάκια και να συνεργάζονται μαζί τους, όπως συμβαίνει σε όλα τα ομαδικά παιχνίδια. Από την άλλη, το παιχνίδι της μίμησης, βοηθά στη διευκόλυνση της ψυχολογικής έκφρασης του ίδιου του παιδιού και της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων του.

Πρέπει, ακόμα, να σημειωθεί πως όλες οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά μέσα από αυτά τα διασκεδαστικά μαθήματα, βοηθούν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται καλύτερα την τέχνη και τις θεατρικές παραστάσεις που παρακολουθούν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που διοργανώνει ο σταθμός μας.Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό στην τρυφερή, νηπιακή ηλικία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκδίπλωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της προσωπικότητας των νηπίων μας.

Από το 1963 είμαστε δίπλα σας, με ευθύνη και αγάπη για τα παιδιά μας

Gallery

Επικοινωνία

Παιδικός Σταθμός:
Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο

210-9420374 & 210-9480532

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο:
Σμολένσκυ & Ελ.Βενιζέλου, Ν.Φάληρο

info@lampiri-vrefonipiakos.gr

210-4829773