210-4829773

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Η ανάπτυξη της έκφρασης στην προσχολική ηλικία είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για την καλλιέργεια των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών, ειδικότερα μέσα από την παιδική λογοτεχνία.

Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει το παιδί από την επαφή του με την παιδική λογοτεχνία είναι αμέτρητα: εκτός της αισθητικής καλλιέργειας, το διάβασμα λογοτεχνίας συμβάλλει στο να δομηθεί σωστά ο εγκέφαλός του. Ακόμη, βοηθά στο να αναπτυχθεί η φαντασία, συντελώντας στην ψυχική του ωρίμανση.

Εξίσου σημαντικά, όμως, είναι τα οφέλη που αφορούν την ανάπτυξη των γλωσσικών τους δεξιοτήτων: Μέσα από το διάβασμα παιδικών ιστοριών, οι μικροί μας μαθητές αναπτύσσονται γλωσσικά, μαθαίνοντας να εκφράζονται χρησιμοποιώντας σωστά το λόγο. Επιπλέον, διευρύνουν το λεξιλόγιό τους, εξασκώντας την κριτική τους ικανότητα από νωρίς.

Στο πρώιμο αυτό στάδιο της ανάπτυξης της έκφρασής τους, οι παιδαγωγοί του σύγχρονου ιδιωτικού νηπιαγωγείου μας χρησιμοποιούν βιωματικά παιχνίδια με γράμματα και αριθμούς, ώστε τα παιδάκια να μαθαίνουν περνώντας όμορφα. Με στόχο να τα βοηθήσουν στη γλωσσική και σωματική τους έκφραση, οι νηπιαγωγοί μας αναπτύσσουν συζητήσεις με τους μικρούς μας μαθητές, λαμβάνοντας υπόψιν τις ψυχοσυναισθηματικές τους ανάγκες.Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό στην τρυφερή, νηπιακή ηλικία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκδίπλωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της προσωπικότητας των νηπίων μας.

Από το 1963 είμαστε δίπλα σας, με ευθύνη και αγάπη για τα παιδιά μας

Gallery

Επικοινωνία

Παιδικός Σταθμός:
Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο

210-9420374 & 210-9480532

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο:
Σμολένσκυ & Ελ.Βενιζέλου, Ν.Φάληρο

info@lampiri-vrefonipiakos.gr

210-4829773