210-4829773

ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Το τμήμα προσχολικής αγωγής του ιδιωτικού παιδικού σταθμού των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη έχει ως στόχο να φέρει τα παιδάκια σε πρώτη επαφή με τη γραφή και την ανάγνωση.

Κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες των μικρών μας μαθητών, ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διδακτική προσέγγιση σε αυτό το στάδιο της μαθητικής τους ζωής: Με τις ασκήσεις προγραφής που χρησιμοποιούμε στο σύγχρονο νηπιαγωγείο μας, μαθαίνουμε τα μικρά παιδιά να εξοικειώνονται  από νωρίς με το σώμα τους, διδάσκοντάς τα να ελέγχουν τις κινήσεις τους. Η σημασία της χρήσης αυτών των ασκήσεων είναι μεγάλη, καθώς συμβάλλουν στη νευρομυίκή άσκηση των μικρών σας.

Μέσω αυτής της διαδικασίας μαθαίνουν να ελέγχουν τις κινήσεις των δαχτύλων τους, να σχεδιάζουν σταδιακά γραμμές, σχήματα και εικόνες, μέχρι να φτάσουν στο σημείο να σχεδιάζουν τα πρώτα τους γράμματα. Παράλληλα, μαθαίνουν να καλλιεργούν τη δεξιότητα της ανάγνωσης, θέτοντας τις πρώτες βάσεις για να συνεχίσουν ομαλά στις επόμενες σχολικές τάξεις.

Με μεθοδικότητα οι νηπιαγωγοί του του Εκπαιδευτηρίου μας φροντίζουν να μυήσουν σταδιακά τα παιδιά σε αυτές τις ευχάριστες ασκήσεις, χωρίς όμως να τα πιέσουν. Άλλωστε, οι ασκήσεις αυτές πρέπει να μοιάζουν με παιχνίδι, για να δημιουργήσουν θετική εντύπωση στους μικρούς μας μαθητές.

Στη δημιουργία αυτής της ευχάριστης εμπειρίας βοηθά πολύ ο εξοπλισμός που παρέχει το σύγχρονο νηπιαγωγείο μας: Ο διαδραστικός μας πίνακας, το πλούσιο εικονογραφημένο υλικό και τα ειδικά έντυπα, πάνω στα οποία εξασκούνται τα παιδιά βοηθούν σημαντικά στο να μάθουν σιγά σιγά να γράφουν και να διαβάζουν με διασκεδαστικό τρόπο.Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό στην τρυφερή, νηπιακή ηλικία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκδίπλωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της προσωπικότητας των νηπίων μας.

Από το 1963 είμαστε δίπλα σας, με ευθύνη και αγάπη για τα παιδιά μας

Gallery

Επικοινωνία

Παιδικός Σταθμός:
Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο

210-9420374 & 210-9480532

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο:
Σμολένσκυ & Ελ.Βενιζέλου, Ν.Φάληρο

info@lampiri-vrefonipiakos.gr

210-4829773