210-4829773

Έτσι μαζεύουμε τις ελιές

Εκδρομή του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη στο Βιωματικό Πρόγραμμα "Έτσι μαζεύουμε τις ελιές" τον Οκτωβριο 2017.

Η ελιά αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δέντρα της πατρίδας μας. Στο εποχικό βιωματικό εργαστήρι «Έτσι μαζεύουμε τις ελιές», οι μαθητές των τμημάτων του Νηπιαγωγείου ήρθαν σε επαφή με μύθους για την ελιά και μάζεψαν ελιές με «χτένια» και λιόπανα από τα δέντρα του Περιβολιού. Έπειτα, ζύγισαν τους καρπούς που συνέλεξαν, τους «ξεπίκρισαν» στην άλμη και τους συντήρησαν σε βαζάκια που τα πήραν ως ενθύμιο μαζί τους. Η εξόρμησή μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη το οικιακό λιοτρίβι. Με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο, οι μαθητές μας ανακάλυψαν τη βαθιά διατροφική αξία, τις πολλαπλές χρήσεις του καρπού αλλά και του δέντρου της ελιάς.

Τα παιδιά μας μάζεψαν τους καρπούς με τα χτένια στα λιόπανα και προχώρισαν στο ζύγισμα. Αναζητείστε στο διαδίκτυο το υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο συγκίνηση και εικόνες από Ελλάδα https://www.youtube.com/watch?v=RTUVgI3efeE

Στην εκδρομή μας φτιάξαμε τη δική μας άλμη για να συντηρήσουμε τις ελιές χρησιμοποιοώντας 8 μέρη ζεστό νερό 1μέρος ξύδι 1 μέρος χοντρό αλάτι που το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Αφήσαμε το μείγμα να κρυώσει και μετά βάλαμε στο βαζάκι μας μια φέτα λεμόνι και τις ελιές. Γεμίσαμε το βαζάκι με άλμη και πριν το βιδώσουμε βάλαμε πάνω πάνω λάδι. Το βαζάκι μας θα το ανοίξουμε σε 3 μήνες για να δοκιμάσουμε τις ελιές που μόνοι μας μαζέψαμε!!!

Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Με αστείρευτη αγάπη και απόλυτο σεβασμό στην τρυφερή, νηπιακή ηλικία, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκδίπλωση της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της προσωπικότητας των νηπίων μας.

Από το 1963 είμαστε δίπλα σας, με ευθύνη και αγάπη για τα παιδιά μας

Gallery

Επικοινωνία

Παιδικός Σταθμός:
Κοραή 77 & Ταξιαρχών, Μοσχάτο

210-9420374 & 210-9480532

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο:
Σμολένσκυ & Ελ.Βενιζέλου, Ν.Φάληρο

info@lampiri-vrefonipiakos.gr

210-4829773